Categories Emlékek útvesztőjében

Filmajánló – Emlékek útvesztőjében

A Bir küçük Eylül meselesi (Egy kis szeptemberi affér) című filmet 2014. február 14-én mutatták be a török mozik. A történet két főszereplője Farah Zeynep Abdullah és Engin Akyürek.

A film az elejétől a végéig a közönségre fókuszál, a nézők mindig kíváncsiak és várják, mi fog történni, majd végül minden kérdésre meg is lesz a válasz. Farah Zeynep Abdullah és Engin Akyürek színészi játéka pedig még inkább élvezetessé teszi a történetet.

A filmet az Isztambulhoz tartozó Bozcaadán forgatták, ami még különlegesebbé teszi a történetet. A film zenéjét az a Toygar Işıklı írta, akinek nevéhez többek között olyan sorozatok fűződnek, mint az Ezel – bosszú mindhalálig, a Fatmagül, a Piszkos pénz, tiszta szerelem, a Bosszú vagy szerelem, vagy a jelenleg is futók közül a Gödör és a Babil. A film zenéje hűen tükrözi a szigetlakók mindennapi életritmusát és a két főszereplő megható történetét. A rendező ezen kívül még egy híres Cyndi Lauper számot is beépített a történetbe (Girls just want to have fun).

A történet főszereplője, Eylül (Farah Zeynep Abdullah)  egy fiatal lány, aki egy tévétársaságnál dolgozik. Van egy gazdag színész barátja, Atil (Onur Tuna). Egy nap autóbalesetet szenvednek barátjával, mely következtében Eylül feje megsérül, és nem emlékszik az elmúlt egy hónapra. Míg Eylül családja és barátai is folyamatosan azt mondják neki, hogy minden rendben van, Eylül kezdi belátni, hogy valami még sincs. Rossz érzés kezd kialakulni benne. Arra is kíváncsi, hogy miért nem emlékszik erre az időre, és miért villannak be folyamatosan egy sziget képei szeme előtt. Kényszeríti legjobb barátját, Berrakot (Ceren Moray), hogy mondja el neki, mi folyik itt valójában. Így Eylül megtudja, hogy Berrakkal és Atillal egy hónappal a baleset előtt nyaralni voltak Bozcaada szigetén.

Eylül ragaszkodik ahhoz, hogy visszatérjen oda, és vonakodva bár, de Berrak is vele tart. Miután Eylül rájön, hogy barátja egyértelműen rejteget előle valamit, Eylül otthagyja őt a szállodában és egyedül próbál rájönni, mi lehet az igazság. Első útja a helyi kis étteremhez vezet, ahol találkozik egy fiatal férfival, Tekinnel (Engin Akyürek), aki nyomban felismeri őt, de Eylül nem emlékszik rá. Tekin egy kissé esetlen, naiv férfi, aki karikatúrákat rajzol, és azokat adja el a turistáknak, így tartja el magát. Tekin beszédbe elegyedik vele és végül sikerül rávennie Eylült, hogy találkozzanak este egy közeli étteremben. Tekin ott elmeséli neki, hogyan találkoztak. Amikor Berrak tudomást szerez róla, hogy Eylül Tekinnel találkozik, figyelmezteti őt, hogy menjen el, Eylül ekkor megijed és elszalad. Tekin követi, és amikor utoléri, újabb emléket oszt meg a lánnyal az együtt töltött idejükről.

 Berrak Eylül keresésére indul, és amikor megtalálja, Eylül nagyon össze van zavarodva a feltörő emlékek miatt, így Berrak ragaszkodik ahhoz, hogy hagyják el a szigetet. Eylül végül úgy dönt, hogy ő nem megy haza, hanem Tekinnel marad.

Berrak ekkor felhívja Atilt, aki szintén elutazik a szigetre és ketten szembesítik Eylült az igazsággal. Hogy mi az, azt nem árulom el. Akit érdekel, nézze meg a filmet, mely magyar szinkronnal is elérhető Emlékek útvesztőjében címmel.

Leave a Reply