Categories Engin Akyürek

A török ​​sorozatok hatása: Engin Akyürek rajongói törökül tanulnak

A Yunus Emre Intézet (YEE) ingyenes online török ​​tanfolyamokat kínál a híres török ​​színész, Engin Akyürek külföldi rajongóinak. A színész olyan sorozatokban játszott, mint a „Yabancı Damat” („A külföldi vőlegény”) vagy a „Kara Para Aşk” („Piszkos pénz, szerelem). Jelenleg pedig a “Sefirin Kızı” (“A nagykövett lánya”) című sorozatban látható.

Akyürek rajongói adománygyűjtő kampányt indítottak, amelynek minden bevételét a törökországi UNICEF részére ajánlották fel. Ez volt a művész születésnapi ajándéka. Az adományozó rajongók idén egy különleges ajándékot kaptak, a YEE ingyenes török ​​nyelvtanfolyamot szervezett számukra, melyen 5 kontinens 27 országának lakosai vesznek részt.

Az online török nyelvtanfolyam nemrégiben indult el nagyjából 131 lelkes rajongó részvételével Guam szigetétől, Latin-Amerikán át, Európától, Afrikáig és még Indonéziából is.

Zafer Yılmaz, a projekt koordinátora rámutatott a rendszer fontosságára: „Kutatásunk során azt tapasztaltuk, hogy a világ négy sarkába eljutó török ​​sorozatok és a színészeink iránti csodálat nagyon fontos lehet Törökország kulturális diplomáciája szempontjából. ”

Hangsúlyozta, hogy az Engin Akyürek rajongói által indított adományozó kampány szívből jövő mozgalom, majd hozzátette: „A rajongókat megkérdezve azt tapasztaltuk, hogy számukra a legnagyobb igény a török ​​nyelv tanulása iránt lenne és amikor ezt elmondtuk a YEE-nek, Törökország kulturális és diplomáciai intézményének, támogatták azt a kezdeményezésünket, hogy a rajongónak online tanítják a török nyelvet. “

A YEE online török ​​tanfolyamai több százezer emberhez jutnak el világszerte a videós nyelvleckéken, a török oktatási portálon és a nemzetközi török ​​nyelvű klubokon keresztül.

Amellett, hogy oktatási programokat tart, az intézetnek számos olyan lehetősége is van, amelyek segítségével több ezer emberhez jutnak el a török ​​tanfolyamok az olyan országokban, ahol más lehetőség nincs törököt tanulni, vagy azokhoz, akik valamilyen okból nem vehetnek részt tanfolyamokon. A korosztály független török ​​tanfolyamok egyengetik a résztvevők útját, általuk új barátságok szövődnek, valamint segítenek megerősíteni az országok közötti baráti kapcsolatokat.

Forrás: Daily Sabah

Leave a Reply