Categories Egyéb

Hamarosan érkezik a Disney Plus Törökországba

A török médiahatóság (RTÜK) 10 éves műsorszolgáltatási engedélyt adott a Disney online sorozat- és filmközvetítési platformjának, a Disney Plusnak, mivel sikeresen teljesítették a jogszabályban meghatározott adminisztratív és pénzügyi követelményeket. A két szervezet 2021. december 30-án tartott ülésnek eredményeként a Disney Plus „lekérhető műsorszórási” engedélykérelmét pozitívan bírálták el, így megkezdheti sugárzását az országban. Bár a pontos dátum még nem ismert, előreláthatólag 2022 nyarán indulhat meg a sugárzás. A Netflix és az Amazon Prime után a török ​​piacra belépő Disney Plus helyi tartalmak mellett a Disney saját sorozatait és filmjeit is tartalmazza majd.

Korábban a Disney Plus bejelentette, hogy törökországi arca Engin Akyürek lesz és mint ismert az ő jelenleg is forgatás alatt álló sorozata, a Kaçış lesz az első, amit a török közönség ezen a digitális platformon megnézhet.

Ezt követően, 2023-ban egy másik fiatal török színész, Aras Bulut İynemli is bemutatkozik majd a Disney Plus csatornán. A legfrissebb hírek szerint ő az Atatürk életéről szóló 2 évados (évadonként 6 rész) sorozat főszereplője lesz. Ezen sorozat forgatása idén nyáron kezdődik majd.

Leave a Reply