Categories Engin Akyürek

Művészet, szépség és Engin Akyürek testbeszéde

Ebben a világban vannak olyan emberek vagy műalkotások, akik, amelyek örömmel töltenek el bennünket. A hangszerekhez hasonlóan visszhangoznak szívünkben.

Ahogy felnövünk, tudjuk, mi szól a lelkünknek, mi az, amiről álmodozunk, és mi az, amitől örömkönnyeket ejtünk. Ez lehet személy vagy egy tárgy is a mindennapi életünkből, egy táj, amelyhez kapcsolódunk, egy kis fehér felhő a kék égen, egy madár a faágon, nyáron. Néha lehetnek olyan férfiak vagy nők is, akiknek tehetsége életünk részévé válik, ajtókat nyit, megváltoztatja a dolgok látásmódját vagy hozzájárul a szépségéhez.

Életem költői többek között Paul Eluard, Pablo Neruda, Nazim Hikmet, René Char. Szavaikkal világítják meg a világot, és finom módon megérintik lényünket. Szeretem az operát és a hatalmas tenort, Jonas Kaufmannt, hangja egy égi világba vezet, amely egyetemes, mindenkihez szól. Kedvenceim még Mahler 5. szimfóniája, Csajkovszkij hegedűversenye, Chagall festményei, Raffaello festményei, Camille Claudel szobrai, Dosztojevszkij és Jane Austen regények és még sok más …

A színészek és színésznők közül Romy Schneider, Louise Brooks, Juliette Binoche, Marcello Mastroianni, De Niro, Al Pacino vagy Marlon Brando.

És most itt van nekünk Engin Akyürek. 2020. október 12-én, ma, a születésnapján szeretném megünnepelni tehetségét. Véletlenül fedeztem fel a Netflix.fr oldalon, a Kara Para Aşkban. Most főszerepet játszik a török ​​Sefirin Kızı sorozatban. Soha nem volt ilyen kincs még egy olyan sorozatban sem, amelyet Törökországban dizinek vagy a spanyol nyelvű országokban a novelasnak neveznek. És akkor megláttam Engint.

Szavaimmal szeretném megünnepelni tehetségét, mert egyedi, rendkívül tehetséges színész, és mert megérinti a lelkemet. Belebújt a Sancar efe bőrébe, mely egy kirívó, magas röptű, szenvedélyes, expresszionista karakter és ezzel új dimenziót hozott a színészetbe.

Számomra olyan, mint egy hangszer, egy hegedűs, veleszületett érzékenységével, magas hangjaival és gyors variációival. Akár özönként árad, kiönti szívének fúriáit és szenvedélyeit, vagy amikor a hang és a kifejezések puszta lágysággá válnak, ott van, jelen van egész lényével. A keze, a lépései ritmusa, a szeme akkor is beszél, ha hátat fordít a kamerának. Rendkívüli képessége van arra, hogy az emberi érzelmek végtelen tárházát átadja, és ez mindannyiunkat megérint. Testbeszéde egyedülálló.

Hibátlan a kapcsolata a kamerával a Sefirin kızıben is. A tehetséges színész teljes szívvel átadja magát a kamerának. Megvan a képessége ahhoz, hogy lelkét kiszabadítsa, és életet adjon egy karakternek anélkül, hogy elveszítené önmagát. Az egyetlen élő színész, aki képes ilyen közvetlen, nyers, lírai párbeszédre a kamerával. A Sefirin Kızıben Emre Kabakuşak kameramunkája felfedi, feltárja ennek a kiemelkedő színésznek a belső fényét. Engin Akyürek ajándéka a világnak az, hogy képes legyen kifejezni szenvedélyt, érzéseket, szeretetet, imádságot anélkül, hogy visszatartaná magát, tűzbe vetné magát, és kezében tartja az egész történetet. Úgy lépett be az életembe, mint a zene, mint egy nagyon szeretett költő megindító szavai. Művészi érzékenysége, ahogyan cselekszik, amit kifejez, sokat elárul róla, mint emberről, megmozgat.

Azon ritka kevesek közé tartozik, akik szebbé teszik az életet, és szeretnék köszönetet mondani neki, amiért több szépséget hozott a világra.

Iyi ki doğdun Sevgili Engin! Tesekküler!

Cathie Hubert művész, író, tanár – Franciaország.

Leave a Reply