Categories A nagykövet lánya Engin Akyürek

Cathie Hubert: A férfi, aki elvesztette hangját

Amikor a 36. rész véget ért, lehunytam a szemem, és mégis láttam Sancar mozdulatlan fájdalmát. Ott volt a szemem mögött, és éreztem, hogy a szíve dobog a bőröm alatt.

Számos irodalmi, színházi vagy opera remekmű van, amelyek feltárják az emberek hatalmas belső vívódásait, és ezek gyakran mélyen megrendítenek minket.

Engin Akyürek Sancar efe karaktere továbbra is fordulópont marad művészként való fejlődésének történetében, ami a pályafutása döntő elágazásának számít. Mindenre képes, amikor a különböző emberi érzelmeket fejezi ki. Ez az érzelemkifejezés a 36. és 37. epizódokban ismét egy új dimenzióval bővítette művészetét.

Ebben a két fejezetben két fontos kerül ki az életéből. Egyedül kell szembenéznie a szeretett nő elvesztésével, miközben egy biztos pont, egy szikla marad kislányának.

Kétségbeesése leírhatatlan, látható és mégis láthatatlan, ami Engin Akyürek kiváló színészi munkájának újabb finom eredménye. Engin arca tájkép. Minden érzelem látszik rajta, nem kell semmit mondania, mégis tudjuk, hogy mit érez, hogyan érez.

 

Amikor Sancar felgyújtja a faházat, szótlan bámulása többet mond minden szónál, nem kell, hogy dührohamot kapjon. Az idő megállt, szemének sötét medrei elvesztették tükröződésüket, múltjának ez az elégetése olyan, mint egy megfordított epifánia, a vissza nem térő sötétségbe esés, és mégis büszkén áll a tűz előtt, mint a legendás főnix, csillogó arany madár, aki megég, de mégis felkel hamvaiból.

A 37. epizódban, a szerelme elvesztése után, barátja, Gediz elvesztése következik, aki autóbalesetben meghal.

 

Amikor Sancar barátja sírja közelében áll, Engin még egy ajándékot ad nekünk. Másodperceken belül láthatjuk az eltelt éveket, a barátságot, a konfliktusokat és fiatalságukat, amelyet a zacskónyi üveggolyó jelképez, ami egykor Gediz ajándéka volt Sancarnak. Ugyanannak a nőnek a szeretete széttépte őket, de a halál és az örök elválás idején Sancar szíve, mint egy koldus, tiszteleg a barátja előtt, és ezzel összetöri a szívünket.

Eddig a 37. epizódig Sancar körül sok szereplő megfordult, de néhányan közülük a kezdetektől fogva ugyanazok maradtak (Gediz, Güven, Karahman, Akın, Yayha …).

Nare egy pillanatra úgy tűnt, mintha kézbe tudná tartani szerelmét, de úgy tűnik ezen két epizód megnézése után, hogy nem volt képes teljes életet élni és boldog lenni. Elmegy, és vele együtt az eposz is szertefoszlik, otthagy bennünket árván, és mi csak mély fájdalmat érzünk efénk miatt. Mindennek ellenére, és valószínűleg ez a sorozat óriási erőssége, a 37. rész utolsó pillanatai a fény útját nyitják meg Sancar jövője számára.

 

Új történet kezdődik, új kalandok, fény és szeretet ígérete.

Leave a Reply