Categories Engin Akyürek

„Gyere, csatlakozz hozzánk!” – Immár 6. éve jótékonykodunk Engin születésnapján

A jótékonysági rendezvény háttér információi a projekt kitalálójától, Mahta Mozaffaritól.

 

A világ minden táján, több tucatnyi országban, több ezer Engin Akyürek rajongó él. A különböző nyelvet beszélő és különböző vallású rajongók idén immár 6. alkalommal rendeznek jótékonysági gyűjtést a nevében. A színész születésnapján, október 12-én a Törökországban élő gyerekek életkörülményeinek javítása érdekében adományoznak. Ennek apropóján beszélgettünk a „Gyere, csatlakozz hozzánk!” mozgalom egyik alapítójával, az iráni Mahta Mozaffarival az eddigi kampányokról és az ideiről is.

Hogyan jött az ötlet, hogy egy ilyen kampányt indítsanak?

Ez egy hosszú történet. Az biztos, hogy a fő ötletgazda én voltam, de sokkal tartozom barátomnak, Maha Elsaadinak is, aki ösztönzött és támogatott, hogy elkezdjem. Minden így kezdődött. Először 2014-ben adományoztunk a LÖSEV-nek (Leukémiás Gyermekekért Alapítvány), ekkor még csak egy kis csoportban, mi voltunk „Engin Akyürek rajongói”. Később a csoportból néhányan felvették a kapcsolatot Engin menedzserével és egy kis születésnapi partit is szerveztünk neki a „Piszkos pénz, szerelem” forgatásán, ahol átadtuk neki a LÖSEV köszönő oklevelét is. Engin ekkor egy videó üzenetben mondott köszönetet az adományozóknak.

2015-ben a külföldi rajongók, köztük Maha barátom is, azt mondta: „Szervezzünk egy születésnapi partit Isztambulba és hívjuk meg rá Engint is”. Még mi az ötlet megvalósítását próbáltuk megszervezni, kiderítettük, hogy néhány évvel korábban Engin színésztársa, a „Piszkos pénz, szerelem” sorozatban Alit játszó Alper Türedi, már létrehozott egy adományozó csoportot a Facebookon, „Van egy kívánságom” néven. Így betársultunk hozzá. Engin ekkor néhány perces beszédet mondott a promóciós videóban, amelynek végén annyit mondott: „Gyere, csatlakozz hozzánk!” Ekkor határoztam el, hogy létrehozom ezt a közösséget, ami a mai napig is létezik, egy családdá váltunk, jelmondatunk pedig Engin akkori felhívása lett: „Gyere, csatlakozz hozzánk!”

Valójában nem számítottunk arra, hogy ez az egész ilyen nagyszabású lesz, de Enginnek hatalmas rajongótábora van világszerte… Gondoljon csak bele, Indonéziától Latin-Amerikáig, és folytathatnánk a sort. Néhány éve, amikor a nyár a végéhez közeledik, sokan kérdezik tőlem, hogy mikor kezdődik az az évi kampány.

Milyen adománygyűjtéseket szerveztek eddig Engin Akyürekkel kapcsolatban? Mely intézmények kaptak az adományokból?

2015-ben és 2016-ban a Van egy kívánságom Egyesületet, 2017-ben a Darüşşafaka Alapítványt, 2018-ban a Saadet Tanárok Egyesülete a Gyermekbántalmazás ellen nevű szervezetet támogattuk, tavaly és idén pedig az UNICEF törökországi szervezete kapja az adományokat.

Találkozott is önökkel Engin Akyürek az adománygyűjtés végén? Mit gondol a kampányról?

Mindig felvesszük a kapcsolatot Engin menedzserével, Özlem Durakkal és lehetséges, ő is részt vesz az éves találkozóinkon. Nagyon hálásak vagyunk, hogy mindig velünk van és türelemmel viseltetik irántunk. A csoport tagjai nem tudtak semmiről, senki nem tudta, hogy találkozhat majd Enginnel. Az adományozók olyan sokan voltak, hogy sorsolással döntöttük el, kik azok a szerencsések, akik személyesen is találkozhatnak vele.

A találkozók felejthetetlen emlékké válnak az önkéntesek számára. A résztvevők mindig annyira izgatottak, hogy találkozhatnak Enginnel, hogy nekem kell megnyugtatnom őket. Engin minden találkozó alkalmával vendégszerető, alázatos és őszinte. Annyira barátságos mindenkivel, hogy aki egyszer találkozik vele, biztos, hogy sosem felejti el.

Engin Akyürek nem csak mögöttünk áll, hanem mindig velünk is van. Pénzügyileg és erkölcsileg is támogatja kampányainkat és ezt minden évben be is bizonyítja.

A kampány legjobb része: a rajongók többsége csak azért utazik Törökországba, hogy részt vegyen a találkozón. Idén májusban találkoztunk volna, mert Engin új sorozatát nem Isztambulban forgatta, de a világjárvány miatt a találkozó sajnos elmaradt. Ennek ellenére 2020-ban is elindítottuk kampányunkat, amelynek előkészületei zökkenőmentesen lezajlottak.

Milyen érzéseket vált ki önből, ha Engin Akyürek interjút ad, vagy személyesen találkoznak vele?

Úgy gondolom, hogy a legszebb dolog, amit tőle kapunk, hogy az adományozókat „barátaim”-nak hívja. Mindenkit arra késztet, hogy higgyen az őszinteségben. A „Csend” című novelláskötet eladásából származó teljes bevételt ő is felajánlotta, mégpedig a Darüşşafaka Alapítványnak. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a tévében és az újságokban megjelent interjúkban is úgy nyilatkozott, hogy barátai (vagyis a mi) támogatásunk után, ő is segíteni szeretett volna.

Meddig fog tartani a kampány, mikor fogja befejezni? Milyen tervei vannak a jövőre nézve?

Remélem, hogy Engin kedves rajongói tovább folytatják majd az adományozást, így a kampányt addig fogjuk folytatni, amíg csak tudjuk és lehetséges. A segítségre szorulók által nyújtott kezet elfogadni a legcsodálatosabb dolog a világon…. úgy gondolom, ez különösen igaz a gyerekek esetében. Úgy gondoljuk, hogy a kampány azért értékes, mert Engin Akyürek nevében tesszük.

Rajongói nem csak a születésnapján, hanem minden alkalommal, örömmel adakoznak az ő nevében. Így talán egy kicsit szebbé tehetjük a világot. Végezetül szeretnénk megköszönni Enginnek és jószívű „barátainak” azt az erőfeszítést, amelyet e nemes ügy érdekében tesznek.

Forrás: turk-internet.com

 

Leave a Reply