Categories Interjú

Szenvedélyes szerelem – interjú a Bir Bulut Olsam három főszereplőjével

A riport a Hürriyet Kelebek magazin 2009. február 23-i számában jelent meg.

A Meral Okay által írt Bir Bulut Olsam (Ha felhő lennék) című sorozat három főszereplőjével, Melisa Sözennel, Engin Akyürekkel és Engin Altan Düzyatannal beszélgettünk a sorozat televíziós premierje kapcsán.

Először is azt szeretném megtudni, hogy kerültek a csapatba?

EAD: Azt kell mondjam, én hirtelen. Csak egy hónappal a munka megkezdése előtt kaptam az ajánlatot. Nagyon tetszett a forgatókönyv és a csapat is, így a szerződés aláírását követő napon már a forgatáson voltam, Mardinban.

EA: A szereplőválogatás közepén kerültem a csapatba. Olvastam a forgatókönyvet és nagyon tetszett. Amikor megtudtam, hogy kikkel kell majd együtt játszanom, nem gondolkodtam sokat és igent mondtam.

MS: Én szerencsésebb voltam, mint Engin Altan, mert amikor megkaptam a felkérést, volt elég időm gondolkodni, mielőtt a forgatás elkezdődött és tudtam gyakorolni is.

Mondanának néhány szót a szereplőkről? 

EAD: Én Serdar karakterét játszom, ő orvos, mint ahogy édesapja is az volt. Isztambulból származik, és apja halála után az emberek megmentésére tette fel életét. A boszniai és az afganisztáni háborúban, taposóaknák közelében dolgozik, mint orvos. Egy nap találkozik Mustafaval, de ez a találkozás nem kecsegtet semmi jóval. Később találkozik Narinnal is. Narin egyszer megbetegszik, ő vizsgálja meg, de ez már az események előrehaladtával történik.

EA: Én vagyok az az ember, akivel Engin Altan találkozik, vagyis Mustafa. Mustafa súlyos mentális betegségben szenved. Amikor először olvastam a forgatókönyvet, úgy gondoltam, Mustafa egy hős, de a helyzet ennél sokkal bonyolultabb. Egy kelet-törökországi szerelmi történetben ő a szerelmes férfi.

MS: Narint játszom. Ő egy fiatal, kétségbeesett nő. Amikor a fiatalok boldogtalanok, nem válnak depresszióssá vagy melankolikussá, épp ellenkezőleg: már apró dolgokkal is megelégednek. Narin azért is próbál meg erős maradni, mert anyja ágyhoz kötött. Házassága és élete is boldogtalan. Az élet nem könnyű számára.

Hogyan készültek fel a karakterek eljátszására? 

MS: Miután megkaptuk a forgatókönyvet, együtt próbáltunk. Ez nagy előny volt számunkra.

EA: Valós kutatás helyett mindenki a saját belső világába utazott. Azt hiszem, ez sokkal hatékonyabb volt. Bár kaptam azért egy kis segítséget is Mustafa karakterével kapcsolatban.

AED: Volt egy olyan pont, ami előnyös volt számunkra: a forgatókönyvet először csak öt epizódból kaptuk meg. Ez azért volt fontos, mert így jobban tudtunk figyelni a karakter személyiségi változásaira.

Mit gondolnak, az emberek magukra ismernek majd, ha megnézik a sorozatot?

EAD: Nem tudom, de az a célunk, hogy az emberek magukra ismerjenek, amikor megnézik. Legalábbis nekem úgy tűnik. Nagy nevek és sokféle karakter szerepel a sorozatban, így minden korosztály számára lesz kedvenc karakter vagy esemény, amelyekkel azonosulni tudnak.

Végezetül mondanának valamit a sorozat történetéről? 

EA: A történet Mardinban játszódik. De nem igazi kelet-törökországi dráma sorozat, nem lesznek benne tetovált emberek.

MS: Annak ellenére, hogy a sorozatot Mardinban forgattuk, nem akarom, hogy az emberek azzal az országrésszel azonosítsák.

EAD: Ez egy olyan történet, amely megmutatja, hogy a modern, demokratikus társadalomban mely dolgok zavarják az embereket. A sorozat témáját adó szerelmi történetnek valójában más dimenziója van, mint egy átlagos szerelmi történetnek, a sorozat ezt akarja elmondani a nézők számára. Ez a szerelmi történet teljesen más, mint a többi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük