Categories Interjú

2005-ben megjelent interjú a görög Downtown magazinban

A Külföldi vőlegény forgatása idején Engin ellátogatott Görögországba, és interjút is adott a görög Downtown magazinnak. Sajnos a teljes interjú nem áll rendelkezésünkre, de egy görög rajongó olvasta azt és írt róla egy összefoglalót. A következőkben ez olvasható.

Az újságíró az interjú elején Enginről beszélt. Elmondta, hogy milyen magas, vékony és melegszívű ember. Hosszú, vékony ujjai vannak, és nagyon intelligensnek néz ki. Igazi férfiszépség. Nem olyan, mint egy sztár, ő csak egy nagyon kedves, udvarias fiatalember. A riporternő arról is beszélt, hogy mivel a tolmácsuk késik, és Engin nem beszél angolul, így egyenlőre várnak, és együtt nézik az Akropoliszt.

Engin Ankarában született és nőtt fel, történelmet és földrajzot tanult, de mindig is nagy álma volt, hogy színész legyen. Pályáját színházban kezdte, színházi színészként.

Az interjú elején Engin karakteréről Kadirról beszélt és arról, hogy megtanulta a jó baklava készítés titkát, de azt is elmondta, hogy a való életben nem szokott főzni.

Elmesélte, hogy nem tudja még milyen típusú nő mellett fog megállapodni, lehet akár progresszív, hagyományos, okos, gondoskodó, alacsony vagy magas is. Nem szereti a kliséket és szerinte egy kapcsolatban a legfontosabb a két ember közti kémia megléte.

A riporter elmondta neki, hogy látja, hogy valóban nem szereti a kliséket, mert egyetlen olyan közhelyet sem mondott neki Engin, amit általában a külföldiektől kap, akik Görögországba érkeznek.

Engin először jár Görögországban, de sokat tud az országról. Ez a történelem tanulmányai miatt van. Elmesélte, hogy melyek azok a helyek, amiket feltétlenül meg szeretne nézni, amíg Görögországban tartózkodik (mindegyik fontos régészeti helyszín). Úgy véli, hogy a görögök és a törökök nagyon hasonlóak, és ez az oka annak, hogy a sorozat mindkét országban sikeres. Szerinte a két nép között sokkal több a hasonlóság, mint a különbség, és ezért soha nem volt etnikai sztereotípiája a görögökkel szemben. Azt is mondja, hogy a vallás mindenkinek személyes ügye, és ha két ember szereti egymást, a kapcsolatukat a származásuk ellenére is működőképessé tehetik.

Ezt követően beszélgetnek még arról, hogy a későbbiek során mi minden történik majd Kadirral és a riporter azt is megkérdezi tőle, hogy Kadirnak lesz-e új szerelme. Erre Engin bölcsen csak annyit mond, majd kiderül.

Erre a riporter azt mondja Enginnek, hogy fiatal kora ellenére milyen bölcs, mert az életet úgy tekinti, mint egy vicces dolog, vagyis, ahogy kell. Amikor pedig azt mondja neki, hogy nagy sztár Görögországban, Engin csak nevet, elpirul, és azt mondja, hogy nem is érti, miért.

Engin az interjú végén elmondja, hogy most színházi állást keres, erre az újságíró megjegyzi, hogy amikor a színházról beszél, sötét szeme izzani kezd, és ez az a pillanat, amikor nem zárkózik magába.Nem jár el társaságba, otthon tölti az idejét, a barátaival vacsorázik, és bár nem mondja ki nyíltan, az újságíró úgy véli, nagy szerepekről álmodik.

Forrás: Engin Akyürek Appreciation Group Facebook oldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük