Categories Interjú

Engin Akyürek Mustafa Bulutról

Engin Akyürek jelenleg a Bir Bulut Olsam (Ha felhő lehetnék) című sorozatban játszik és úgy érzi Mustafa Bulut szerepét kifejezetten neki írták. Mustafa Bulut megszállottan üldözi szerelmével Narint. Azt mondta, hogy nagyra értékeli Mustafát, aki mindent kockára tesz a szerelemért.

A Türkiye’nin Yıldızları (Törökország csillagai) sikere után Engin a Yabancı Damat (Külföldi vőlegény) című sorozatban tűnt fel Kadir szerepében, majd ezt követte a Bir Bulut Olsam, ahol partnernője Melisa Sözen volt. A 28 éves színész a Marie Clare Magazinnak adott interjúban beszélt szerepeiről és magánéletéről is. Engin hisz a sorsban, szerinte minden szerepnek megvan a gazdája, az a színész, akire a legjobban illik, és amikor elolvasta a forgatókönyvet, tudta, hogy Mustafa szerepe neki való.

– Mit gondolt, amikor felajánlották ezt a szerepet Önnek?

– Abban a pillanatban, amikor elolvastam, azt mondtam: ezt el kell játszanom. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy azt mondhatom, ez a szerep nekem való, miközben annyi tévésorozatot forgathatok. Erősen hiszek a sorsban.

– Mesélne nekünk Mustafa karakteréről?

– Valójában nagyon nehéz őt jellemezni. Amikor először olvastam a szöveget, nem tudtam hogyan viszonyuljak hozzá. Meg kellett értenem a szeretetét és a szenvedélyét, és meg kellett értenem a belső világát is. Röviden úgy tudnám jellemezni, hogy szerelmes, agresszív, dühös és nagyon intelligens ember. Ezt az erőfeszítést mindenkinek meg kell tennie ahhoz, hogy elérje őt, megismerje, és közelebb kerüljön hozzá, ellenkező esetben előfordulhat, hogy nem tudja megszeretni. Valójában ezek nem igazán meghatározható dolgok, de Mustafa olyan karakter, amilyet még nem láttak a török sorozatokban.

– Mustafa nagyon hevesen éli meg a szerelmet. Az Ön számára mi a szerelem definíciója? Ön szerint a szerelem lehet ilyen erőszakos?

– Ezek nagyon nehéz kérdések… Természetesen én nem úgy szeretek, mint Mustafa, sőt bizonyos pontokon őt sokkal bátrabbnak érzem, mint magamat, mert nem fél attól, hogy bármit is megéljen és nem fél attól sem, hogy megszégyenül. Azt mondja apjának, hogy szereti Narint. A körülötte lévők haragszanak rá, de mindezek ellenére maximálisan megéli a szerelmet. Mindent kockára tesz, amihez valóban nagy bátorság kell. Szerintem valójában néha mindannyian ilyen dolgokat akarunk tenni, néha azt akarjuk mondani, hogy teljes szívünkből szeretünk, de nem tudjuk ezt mondani. Mustafa viszont olyan ember, aki képes minderre. Ez különbözteti meg tőlem, és a többi embertől, akik alkalmazkodtak a modern élethez. Más szóval: nem adja fel a gyengeségeit és a szenvedélyét, a végsőkig megtartja magának.

– Az emberek azt mondják: Valójában a szerelem csak egy érzés, attól még nem leszek szerelmes, hogy élek.

– Mondhatják és én is mondom. Minden szerelemben vannak jó és rossz dolgok is, mindannyian egy kicsit jók és egy kicsit rosszak is vagyunk. Jó és gonosz dolgok Mustafa szerelmi életében is vannak.

– Azt mondják, Mustafa a tekintetével is beszél. Hogyan próbált meg ilyen őrült lenni?

– Számos szerep létezik. Egy színész mindig tanul, kutat… De ez nem olyan szerep volt, a belső világomba kellett merülnöm és onnan hozni elő mindent.

– Akkor a Bir Bulut Olsam nem csak egy gazdag mardini család története?

– Nem! A történet játszódhatna Izmirben vagy Spanyolország egyik városában is, ekkor a nevem Alexander lenne.

– Végül azt szeretnénk megtudni, hogy mit adott Ön számára ez a szerep?

– Vannak a színjátszásnak lépései. Néha feszegetni kell a határokat, azon a ponton tudom, hogy ezt kell csinálni. Mustafa egy nagyon különleges szerep, ilyen szerep még öt év múlva is jöhet, de később már nem. Nem tudom, hogy ennek a sorozatnak köszönhetően hol leszek majd a későbbiekben, vagy mit fogok érezni… Jelenleg nagyon megfeszített tempót diktálunk Mardinban, arra sincs időm, hogy a jövőn gondolkodjak, de azt hiszem, valami jót tettem a színészi játékommal.

Forrás: Gecce 2009.06.07.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük