Categories Interjú

Olyan szerepet vállalok el, amelyről hiszem, hogy sikeres lesz

Az eredeti cikk a Milliyet Pazar 2018. március 18-i számában jelent meg.

2018. március 23-án mutatják be a mozik a Çocuklar Sana Emanet (Rád vannak bízva a gyermekek) című filmet.

A főszereplő, Engin Akyürek erről így nyilatkozott: „Kerem, akit én játszom, mindannyiunkhoz hasonló, én ugyanis olyan szerepet vállalok csak el, amelyről hiszem, hogy sikeres lesz. Nem azt a célt tűztem ki magam elé, hogy a közönséget meglepjem.”

Engin Akyürek az egyik legfontosabb fiatal színész Törökországban. Az a színész, aki rengeteg rajongó szívét elrabolta, főként Latin-Amerikában. Most arra készül, hogy a „Çocuklar Sana Emanet” című filmjével álljon a közönség elé. Nem érdekli a hírnév, nem szeret sokat beszélni és interjút adni sem. Követi azokat a történeteket, amelyekben hisz, és azokat, akikkel boldog.

Miután Çaǧan Irmakkal dolgoztam, felfedeztem valami újat a filmben” – mondta.

Beszéltünk vele a filmjéről, a Kafasına Göre magazinról, az életéről és rajongóiról.

 – A közönségnek hiányzott már. Milyen szerepet játszik a Çocuklar Sana Emanet című filmben?

– Ez a karakter eltér azoktól, akiket korábban játszottam. Kerem belsőépítész. Hasonló az élete, mint a miénk. A történet úgy kezdődik, hogy valaki nagyon boldog. Azonban miután megtörténik az autóbaleset, a múltjából eredő traumával szembesül, és hogy kilábaljon belőle, elmegy egy közeli faluba. Itt kezdődik a fő történet. Látni fogjuk a gyógyulás folyamatát és a múlttal való szembenézés folyamatát is, szemtanúi lehetnek annak, hogyan folytatódik mindezek után az élete.

 – Különleges módon készült erre a szerepre?

 – Valójában nem volt semmi különleges a felkészülésben, bár azt tudni kell, hogy én egy szerepre való felkészülésnek nagy jelentőséget tulajdonítok, de ebben a történetben minden nagyon gyorsan kiderült. És gyorsan kellett cselekednem.

 – A Bir Küçük Eylül Meselesi (Emlékek útvesztője) című filmben egy egészen más embert játszott. Szeretné elgondolkodtatni a nézőt?

Lennie kell egy történetnek, amelyben hinni fogok, és amelyen belül boldognak fogom érezni magam. Egyébként nem azt a feladatot tűztem ki magam elé, hogy a nézők elgondolkodjanak. Hasonló hangulatú és hasonló hangnemű szerepetek játszhatok, de én vagyok az, aki azt szeretné, hogy ezek olyan szerepek legyenek, amelyekben hinni tudok, annak érdekében, hogy a szívemet és a lelkemet is belehelyezhessem ebbe a szerepbe.

 – A film különböző helyeken játszódik. Mi a véleménye a horvátországi Dubrovnikról, ahol a Trónok harcát is forgatják?

– A felvételeket Isztambulban és Assosban rögzítettük. A dubrovniki jelenetek a film végén láthatók. Nagyon szép hely és jó benyomást tett rám.

 – Milyen volt együtt dolgozni Çaǧan Irmakkal?

– Először dolgoztam vele. Çaǧan különleges ember. Nagyon hitt a film történetében. Nagyon értékes a projekt iránti elkötelezettsége, a vágy, hogy elmondja a történetben rejlő problémát. Miután együtt dolgoztam vele, felfedeztem valami újat a filmben.

 – Ön egyike azoknak a színészeknek, akik sikeresek a filmekben és a sorozatban is. Ez különleges felelősséget jelent?

– Az egyetlen felelősség, ami a munkámmal jár, az, hogy minél jobb legyek. Ha ez megtörtént, nem szabad abbahagyni. De ez nem traumatikus és súlyos probléma, amiről éjjel-nappal gondolkodom. Szerepekre és történetekre szerződtetnek. Ha meg akarom csinálni őket, követnem kell az utasításokat. Eredményesnek kell lenni és a munkám lényege, hogy benne legyek a projektben.

 – Sok rajongója van Törökországban és külföldön is. Milyen érzés, hogy ennyien érdeklődnek Ön iránt?

– Nagyon értékes számomra és nagy öröm. Ők jól ismerik a karaktereket, akiket játszottam, nem engem személy szerint. A közösségi médiában nem kommunikálok velük, mert nincs egyetlen fiókom sem. Van a magazinnak és a menedzsmentemnek is fiókja, ők Instagramon és Twitteren is megtalálhatók. Mindezek ellenére kiváló a kapcsolatunk és barátságunk. A rajongók csodálatos dolgokat csinálnak. Elvittek a Darusşafaka Alapítványhoz is. Ez egy különleges helyzet.

 – A Be Global Fashion Network a világ legelegánsabban öltözött színészévé választotta Önt. Mi volt az első reakciója, amikor erről tudomást szerzett?

– Hogy őszinte legyek, meglepődtem. Nem vagyok modell, nincsenek ambícióim ebben a kérdésben. Feltételezem, hogy ez annak köszönhető, ami a képernyőn látható. Csak olyan ruhákat hordok, amelyeket egy profi csapat válogat össze számomra.

 – Milyen projektre vár, mivel szeretne visszatérni a tévéképernyőkre?

– Az biztosan, hogy egy olyanban, amelyről úgy gondolom, hogy örömmel fogok benne dolgozni. A televíziós munkában az van, hogy ha nem tudod őszintén megmagyarázni, miért veszel részt egy adott projektben, akkor unatkozni fogsz. Ebben az esetben ugyanis hosszú ideig dolgozol, vannak olyan sorozatok, amelyek forgatása 1,5 – 2 évig is eltart. Ahhoz, hogy ne unatkozz, hogy képes legyél jól dolgozni, meg kell felelnie minden elvárásnak. Jelenleg tárgyalásokat folytatunk egy új sorozat kapcsán, hamarosan megkapom a forgatókönyv vázlatot is.

– Mi a véleménye a történelmi sorozatokról, filmekről?

– Történelem szakon végeztem. Mint olyan ember, aki szereti a történelmet, imádom a történelmi műveket is. Az egyik első projektem a Karayılan (Fekete kígyó) történelmi sorozat volt. Szeretném újra kipróbálni ezt a műfajt az elkövetkezőkben.

 – Ilyen kommenteket lehet Önről olvasni: „Azon ritka színészek egyike, aki nem játszik egy szerepet, hanem megéli azt. Milyen érzés, ha nem a szépség miatt emlékeznek Önre, hanem a jó színészi játéka kapcsán?

– Színész vagyok, nincs más szakmám. Ha csak egy dolgot csinálsz az életben, és arról nagy dolgokat mondanak, az nagyon jó érzés. A visszajelzés megerősíti, motiválja és javítja a munkámat. A színészi játék motiváló. Jól kell érezned magad. Az álom az az erőforrás, amely lehetővé teszi, hogy jobban végezze egy színész a munkáját.

 – Ön mindig szerelemes sorozatszerepeiben, de milyen Engin Akyürek, amikor szerelmes?

– Ezt attól kellene megkérdezni, akibe beleszeretek, ez így lenne helyes!

 – Hogyan került kapcsolatba a Kafasına Göre magazinnal?

– A magazint egy ankarai barátom adja ki. Ez egy olyan projekt, amelyről évek óta beszélünk. Abban az időben nem gondoltam, hogy íróként is közreműködő leszek, amikor javaslatot tettek nekem, de már 19 írásom jelent meg a lapban … A magam módján írom meg a kitalált történeteim. Vannak olyan cikkek, amelyeket színészként írtam, és létrehoztam a saját világomat. A jövőben szeretném történeteimet könyv formájában kiadni.

 – Gondolt már arra, hogy forgatókönyvet ír?

– Úgy gondolom, hogy nehezen tudnám megírni a saját történeteimet a jövőben. Vannak világok és karakterek, amelyekről mesélni karok. Abban az időszakban, amikor nem szerepeltem a tévében, felmerült bennem a kérdés: „Mit tegyek?” A fő problémám azonban az, hogy a dolgokat hogyan keltsem életre.

 – Rendben, és mi van a rendezéssel?

– Hosszútávon elképzelhető, de jelenleg színészként akarok dolgozni. Szeretnék majd egy olyan filmet forgatni, amelyet magam írtam. Szeretem a mozit, és részese szeretnék lenni. A jövőre nézve – miért ne?

– Azt mondta: „Céljaim a színészettel kapcsolatosak.” Milyen projektekre gondol?

– Három filmben láthatnak a moziban. Lehetnék produktívabb, de inkább a televízióval foglalkozom. Amikor sorozatot készítesz, akkor a forgatások idején csak egy nyári időszak van, amikor szabad vagy, ekkor lehet filmeket készíteni. Most úgy gondolom, hogy inkább a filmekre kellene koncentrálnom. Álmodom erről.

– Törökország legjobb színésznőivel forgatott. Voltak konfliktusok a forgatáson?

– A forgatásokon nem voltak ilyen helyzetek. Az ilyen dolgoktól távol kell maradnia. Nagyon kemény munkánk van, keményen dolgozunk, és nagyon fárasztó veszekedni a forgatáson vagy a lakókocsikban. Eléggé érettek vagyunk ahhoz, hogy ne vitázzunk egymással. Amikor valaki ilyeneket csinál, az nem szép dolog.

 – Nem szereti, ha a forgatáson kívül látják. Otthonülő típus? Hogyan telnek napjai?

– Amikor nem látnak minket, van egy kép rólunk az emberek fejében, úgy gondolják, hogy mi ilyenkor mindig otthon ülünk, és becsukjuk a kastély ajtaját. Az életem nemcsak a házhoz kapcsolódik. Természetesen szeretem otthon tölteni az időt, de a barátaimmal is szívesen találkozom. Az egyetlen dolog, amit nem lehet kompenzálni, az az idő. 24 óra nem elég semmire, de a számomra megfelelő helyen nagyon szeretek időt tölteni és ezt magam miatt teszem.

Forrás: milliyet.com.tr

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük