Categories Interjú

A chilei Televitos interjúja Engin Akyürekkel

Engin 2018-as LatAm körútja során – amikor a „Rád vannak bízva a gyerekek” című filmjét népszerűsítette Latin-Amerikában – ellátogatott Chilébe is. Ezt az interjút akkor készítették vele.

A „Fatmagül” és a „Piszkos pénz, szerelem” sztárja országunkba látogatott, hogy népszerűsítse a „Rád vannak bízva a gyerekek” című filmjét.

A 36 éves Engin nemcsak hazájában, hanem Chilében is meghódította női szíveket, akik kitörő örömmel fogadták a repülőtéren. A színész azért jött az országba, hogy népszerűsítse legújabb filmjét, amelyben Keremet, egy isztambuli belsőépítészt játszik, aki Yesimet vette feleségül. Boldog házasságban élnek, de mégis szomorúak, mert nem lehet gyerekük. Bár több termékenyítési módszert is kipróbáltak, de sajnos sikertelenül. Yesim már elvesztette minden reményét és most erkölcsi támogatásra van szüksége férjétől, ezért úgy határoznak, hogy nyaralójukba mennek el pihenni.

Kerem vezeti az autót, amikor hirtelen egy gyerek ugrik eléjük, Kerem elveszíti uralmát a jármű felett. Kerem súlyosan megsérül. Yesim és a gyerek meghalnak. Kerem felelősnek érzi magát a haláluk miatt, és nem tudja legyőzni a fájdalom és a bűntudat érzését. Úgy dönt, hogy elszigeteli magát munkájától, családjától, barátaitól, alapvetően mindenkitől és mindentől, ami körülveszi, de olyan dolgok kezdenek történni vele, amelyeket még a legjobb barátjának sem tud megmagyarázni, ezért úgy dönt, hogy visszatér a városba, ahol minden történt.

Ezzel a történettel fog érkezni a héten Engin Akyürek filmje hozzánk. A színész olyan elfoglalt latin-amerikai körútján, hogy csak néhány percet tudott ránk szánni, hogy beszéljünk vele erről a projektről és Törökországról.

Hogy lett ön kiválasztva erre a filmre?

A rendező olyan ember, akit én nagyra tartok, az egyik legjobb a szakmájában manapság. minden története és mozifilmje nagyon jó és nagyon szeretem mindet. Sokat gondolkodtam róluk, így amikor elküldte nekem a szövegkönyvet és nekem jelenleg nem volt semmi futó munkám – vagyis jó volt az időzítése – és mivel lenyűgözött a történet, elvállaltam a szerepet.

Mi volt az első benyomása a történetről, amikor elolvasta a forgatókönyvet?

Ugyanazt érzetem, amikor olvastam a forgatókönyvet, mint a nézők, amikor először meglátják. Valahányszor újabb oldalt olvastam el, egyre kíváncsibb lettem és számomra váratlan vége lett, de ami a legjobban tetszett, az az érzés, amit a film el akar mondani.

Melyik jelenet felvétele volt a legnehezebb?

Vannak benne olyan jelenetek, ahol speciális effekteket használtunk, mert ugye van a történetben egy szörny. Papíron tudtam, hogy működik ez, de a felvétel során olyan dolgokat láttam, amiket ezelőtt még sosem. Ez egy nagyon jó tapasztalatszerzés volt számomra.

Könnyen együtt tudott dolgozni a gyerekszereplővel, akit választottak ön mellé?

Nagyon szerettem. Nagyon különleges gyermek, a filmben mutatott kedvessége a való életre is kiterjedt, így nem kellett különösebb erőfeszítéseket tennie ahhoz, hogy eljátssza a szerepet, csupán csak le kellett vágnunk a haját (nevet), önmagát adta.

Mit szól ahhoz az elismeréshez, amely a karrierje miatt világszerte övezi önt?

Az az igazság, hogy ez nagy boldogsággal tölt el, és arra ösztönöz, hogy minden nap egyre jobb munkát végezzek, hogy mindig jobb és jobb legyen.

Amikor elkezdte, gondolta volna, hogy munkája révén külföldön is ilyen népszerű lesz?

Nem, nem igazán. nem tudom, van-e olyan színész, aki elképzeli, de én soha nem képzeltem el. Természetesen mindig gondolkodsz dolgokon és sikeres akarsz lenni, de én erre nem is gondoltam. Az egyetlen dolog, amit meg kellett tennem, az volt, hogy a lehető legjobban végezzem a munkámat, mindig jól csináljam, erre gondoltam mindig.

Chilében már ismerik ön tévésorozatos szerepeiből, most itt az ideje, hogy a mozirajongók is megismerjék önt. Melyiket szereti jobban?

Számomra nincs különbség. Mindig azt nézem, hogy hiszek-e abban a történetben, amelyet elmesélek, abban a karakterben, abban a forgatókönyvben. Az, hogy film vagy sorozat, számomra valójában nem jelent nagy különbséget. Annyi a különbség, hogy egy tévésorozat hosszabb ideig, akár 2 évig is tarthat és ilyenkor nincs lehetőség mással foglalkozni. Nekem, mint színésznek az a fontos, hogy a kamerák előtt álljak, és jó történetet meséljek.

Az élete mely szakászában döntötte el, hogy ezt a hivatást választja?

Az egyetemen történelmet tanultam, a második évben rájöttem, hogy színész akarok lenni. Akkor már jobban megértettem, mit akarok az életben. 16, 17 évesen, amikor befejeztem a középiskolát, nem sokat gondolkodtam, nem értékeltem jól a dolgokat, és ebben a korban még pénzt sem kerestem, de 21 évesen már világosabb elképzelése volt arról, hogy mit is akarok.

Azt tudjuk, hogy írt egy magazinnak, még most is megteszi, vagy már nincs rá annyi ideje?

Továbbra is írok, de írásaim nem a színészetről szólnak, ezek olyan novellák, amelyek az általam megélt dolgokról, a gyermekkorról szólnak, rólam szólnak, arról, hogy milyen vagyok, hogyan élem az életem és azért írok, hogy az emberek tudjanak azokról a dolgokról, amelyek Törökországban történnek.

Ha már szó esett Törökországról, amire mi külföldiként emlékszünk belőle, azok a zenék, amelyeket a tévésorozatokban vagy filmekben hallottunk. Mit gondol, ezek a zenék valójában is megtalálhatók az ország zenei stílusai között?

Ezek a zenék azért kellenek, hogy elmondják történetünket. Azok a filmek és sorozatok, amiket önök látnak az országomból, sokféle érzelmet közvetítenek és szerintem ezen érzelmek átadásának legjobb módja a különböző zenei stílusok használata. Sokféle zenei stílus van Törökországban.

Forrás: Engin Akyürek Benim Aşkım Güzel gözleriyle FB oldal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük