Categories Cathie Hubert Elemzés Uncategorized

Cathie Hubert: Búcsú Sancar Efétől

Tudom, a visszaszámlálás már megkezdődött. Hamarosan Engin kilép a mindennapi életünkből, otthagyva maga után a nyári fényt. Vele át fogjuk tudni vészelni azokat a gyötrelmes időket, amikor a világ homályossá vált …

A bolygó egész területén több mint másfél évig, minden hétfőn különböző hátterű, életkorú és nyelvű férfiak és nők hagyták félbe azt, amit éppen csináltak, hogy A nagykövet lánya című sorozatban Engin Akyüreket nézzék. Hűségesek voltunk hozz, néhány órára elfelejtettük az elszigeteltség érzését, betegségeinket, bánatainkat, aggodalmainkat, fájdalmainkat, munkánkat vagy terveinket és a fejünk felett tornyosuló sötét felhőket. A színházak, operaházak, mozik, múzeumok, koncerttermek bezárásával megfosztottak bennünket a lelki tápláléktól, amelyek lelkünket virágzóvá teszik. Szerencsére még voltak olvasnivaló könyveink és nézendő történeteink. Tudom, semmi sem hasonlítható az élet gyönyörű valóságához, a lángoló naplementéhez, a madárdalhoz egy szép reggelen, a tengeren csillogó fényhez vagy egy szeretett ember csókjához. Az internet csodája azonban megajándékozott minket A nagykövet lányával és mindenekelőtt egy kiváló színésszel ebben a történetben. Engin Akyürek, szépsége, kultúrája és csodálatos nyelve, az érzések óceánja a Sancar Efe értelmezésében, az arc fénye, a napsütéses nevetése és a csillogó jelenléte, a mozgásmódja, a hangja, olyan mint senki másé, és az ahogyan életet ad a karakternek, az emberi érzelmek teljes spektrumát átengedve rajta, megnyitja a szívét.

A filmek és a könyvek számunkra annyira szükségesek, mint a levegő, amelyet belélegzünk, vannak, amelyek a lelkünk tükrei, mások gondolkodásra vagy álomra késztetnek. A történetekre vágyó Sancar Efe és a néző találkozása a szív ezen utazásainak egyike volt, friss levegő, időtlen menekülés a valóság elől, megnyugtatta elménket és újra aktiválta szívverésünket.

És mégis, ez az ember, aki ragyogni és remegtetni tudja a lelkünket, nagyon is valóságos. A kamera mögött végzett kemény munkája, a végtelen színészi órák, identitása, fantasztikus energiája és sugárzó aurája valóságos. Mindannyian a tökéleteset keressük. Tehetséggel és kegyelemmel Engin Akyürek eljut álmodozó lelkünkhöz. Szemünk mindig az égre nézve érzékelte ennek az egyszerű és szerény embernek a szokatlan belső fényét, aki ragyog a képernyőn és felgyújtja lelkünket. Mint egy értékes könyv, amely a végéhez közeledik, hamarosan el kell engednünk és otthagynunk szeretett Sancarunkat, aki annyi boldogságot adott nekünk ezekben a zaklatott időkben, álmot a szívünknek. Hamarosan eltűnik Bodrumból a produkció, a lakókocsik, a színészek és mindenki, aki ezt a történetet lehetővé tette. De tudom, hogy minden olyan dolog, mint ami a látszaton túl is él, mindig lesz, elidőzve az esti szellőben, Sancar Efe nevetésének és könnyeinek visszhangja, meleg energiája és elbűvölő hangja, lépteinek hangja, ajtók dörömbölése, szerelmes suttogása, dührohamai és gyönyörű szemtelensége.

Istennek hála, a tehetséges színész, Engin Akyürek életet adott a tiszta szívű efének, akinek útját rendíthetetlen hűséggel és szeretettel követtük. Hamarosan visszatér a saját életébe, megérdemelt pihenésre. Szeretni fog, inni, énekelni, olvasni, sétálni, álmodni és valószínűleg írni. És mégis, valahogy már el tudom képzelni, ahogy lélegzik, visszatér önmagához és reméljük hamarosan visszatér hozzánk.

Utóirat: Sancar Efe szerepe olyan kivételes teljesítmény volt Engin Akyürek részéről, hogy úgy érzem, hatalmas fordulópont lesz a karrierjében.

Kívánok kiemelkedő filmajánlatokat neki Törökországban és külföldön, megérdemli a legjobbat, és bármire képes.

Cathie Hubert, művész, író 2021. április 18.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük