Categories Interjú

Irodalomról, színjátszásról, életről Engin Akyürekkel

Ayşe Arman 2021. május 2-án megjelent interjújának magyar fordítása

Hatalmas rajongója vagyok Engin Akyüreknek és az a lehetőség, hogy találkozhassam vele, Bodrumban adatott meg számomra….

Közvetlenül az interjú után felhívott egy barátnőm: „Mondd el, milyen ember” – kérte. Azt mondtam: „Várja, amíg megírom!” „Nem tudok várni addig, amíg megosztod Instagramon, most mondd el!” – mondta.

Én a következőképpen írtam le:

„Szenvedélyes szerető lesz….. csodás férj lesz……. egy nagyon jó társ lesz…. jó búvártárs lesz (és búvár egyszerre)….. filozófia tanár lesz….sok dolgot megtanul, de elvész a mélységeiben…. 

Valaki, aki gondolkodik és szemléli az életet … Nyilvánvalóan önmagán dolgozik … Kritikus színész, kemény író … Van egy könyve, amelyben 21 történetet gyűjtött össze. A címe: „Csend” … Humoros, hihetetlenül jó … 

És természetesen … rendkívül egyszerű, elegáns, visszafogott stílusú, amikor nevet, ragyognak a szemei, gondosan megválogatja szavait, csodálatos a mosolya és visszafogottan csábos. 

Engin Akyürek igazán lenyűgöző ember, örülök, hogy megismerhettem. A „Csend” című könyvének jövedelmét a Darüşşafakának ajánlotta fel. A könyve már a 6. kiadásnál tart. Szerezd be valahol, és olvasd el … 

A nagykövet lányának hamarosan vége. Két éve dolgozott ezen Bodrumban. Új projektek indulhatnak. Figyeld továbbra is … Szeretünk Engin …” 

 A „CSEND” EGY BRILIÁNS KÖNYV, AMIT MEG KELL SZEREZNI ÉS EL KELL OLVASNI

Az én butaságom, hogy még csak most olvasom a „Csend”-et és teljesen elképedtem. Mi ez? Hogy tudtál ilyen szépet írni?

– Nem számít, biztos annyi könyvet kell elolvasnod, hogy az én könyvem még várt a sorára…..  Nagyon örülök, hogy tetszik, nagyon örülök, amikor valami jót hallok a könyvről. Talán azért, mert mindene hozzám tartozik …

21 SZÉP TÖRTÉNET

Valóban olyan a könyv, mint egy vízcsepp. Mind a 21 történet egyszerű, visszafogott és szerény. Nem tudnám eldönteni, hogy valójában színész vagy, vagy író …

Azt szeretném, hogy inkább színész legyek. A munkám a színészkedés. Bár szeretek írni, nem látom magam íróként, pedig kitalált történetek vannak a fejemben. Amikor olyan nagyszerű írók műveit olvasom, mint Yaşar Kemal, Ahmet Hamdi Tanpınar, Sait Faik Abasıyanık és Sezgin Kaymaz, nem látom ezt magamban.

RÉGI NYARAK, A KÖRNYÉK, VALÓS EMBEREK, VALÓDI ÉRTÉKEK KÖZÖTT

Meleg, barátságos nyelvezetű. Kifinomultan törökös. A legfontosabbak a tiszta, valódi érzelmek. Régi nyarak, a környéken játszó gyerekek, valódi emberek, valódi értékek … Van valami különös oka annak, hogy ezek a fogalmak szerepelnek benne?

Nem tudom, megpróbáltam megmutatni a bennem rejtőző kisfiú őszinteségét. A „múlt” emlék, de mélység is. Gyermekkorom a 80-as években, kamaszkorom pedig a 90-es években telt el. A nyarak melegebbek voltak, a kapcsolatok őszintébbek, nem volt mobiltelefon … De ezeket nem a múlt dicséreteként mondom, hanem csak megjegyzem. Ha elkezdjük számba venni azt a kényelmet, amelyet a mobiltelefonok az életünkbe hoztak, egyikünk sem szeretne a múltba visszamenni. Az ilyen összehasonlítások arra késztetnek, hogy történeteket alkossak a fejemben. Korábban, amikor felhívtuk a barátunkat, fennállhatott annak a lehetősége, hogy apja vette fel az otthoni telefont. Ma szinte már nem használjuk az otthoni telefonokat. Ma már elhagytuk az otthoni telefont, kényelmesebbnek tartjuk, ha üzenetet küldünk az Instagramon ahelyett, hogy mobiltelefonról telefonálnánk. Szeretem a fiktív történeteket ezekről a változásokról.

AZ UTOLSÓ 20 ÉVBEN A VILÁG MEGÉRETT A VÁLTOZÁSRA, EGY OLYAN VÁLTOZÁSRA, AMELYET MÉG SOHA NEM ÉLT ÁT AZELŐTT

Te egyike vagy azoknak, akik hiányolják a régi Törökországot és annak értékeit? 

Mindannyian hiányoljuk a múltat. Mert ott vagyunk. Valahányszor a jelen beszűkül, amikor a jövő megijeszt minket, ragaszkodunk a múlthoz, találunk onnan néhány pillanatot és menedéket keresünk benne. Az elmúlt 20 évben a világ olyan változáson ment át, amelyen még idáig soha. Ennek is tanúi voltunk. Történetek is vannak bennük. Szeretek töprengeni és írni ezekről a történetekről.

NEM HALLGATJUK MEG VAGY NEM SZERETJÜK EGYMÁST. TÜRELMETLEN ÉS EMPÁTIA NÉLKÜLI EMBEREKKÉ VÁLTUNK. ÖNZŐ ÉS EGOISTA MÓDON VISELKEDÜNK EGYMÁSSAL.

Mit gondolsz, melyik érzelem hiányzik leginkább a mai világban?

Mondjuk, hogy inkább megváltozott ez az érzelem, mint eltűnt. Ezek az érzések még mindig léteznek, csak átalakultak valami mássá. Nem negatív értelemben mondom ezt. Természetesen még mindig vannak jószívű és együttérző, szép emberek ezen a világon, de nem annyira figyelünk egymásra és nem szeretjük egymást úgy, mint korábban. Átalakultunk türelmetlen, empátia nélküli lényekké. Önző és egoista módon viselkedünk egymással. De ne feledjük, hogy az 1940-es években több mint 40 millió ember halt meg a második világháborúban. A világ múltja nem ártatlanabb, mint a jelene!

ELŐSZÖR VÁLTOZZUNK MEG!

Nem érzed úgy, hogy fárasztó egy olyan világban élni, ahol mindenki becsapja a másikat, csak a saját érdekeit védi, szakítani próbál, erőszakos a másikkal, ahol eluralkodik az igazságtalanság és az igazságosság nem lehetséges…

Húzzuk ki magunkat és beszéljünk helyesen. Igen, mindez a mai valóság. Inkább szomorú vagyok, mint fáradt. Mivel az ember szomorú, törődik velük, a gondot értem ezalatt. Csak akkor mondhatjuk el a véleményünket, ha a lehető legjobban végezzük a munkánkat. Ha etikailag és őszintén végezzük a munkánkat … Ha kegyelmet keresünk, fellázadunk az igazságtalanság ellen, lelkiismeretes társadalomban akarunk élni, ha a nők elleni erőszak ellen vagyunk, akkor először meg kell változunk. Mi leszünk azok az emberek, akiket akarunk, hogy legyenek. Azt hiszem, ez a világ problémája. Nem azt csináljuk, amit a saját világunkban, az életünkben követelünk …

Ha jól csinálom a munkámat, akkor elmondtam a véleményemet és a történetemet.

Hogyan védheted meg magad ettől a gonoszságtól, csúfságtól? 

Azzal, hogy megpróbálom széppé tenni a saját világomat. Írással, rajzolással, olvasással. Legalább próbálkozom. Az is jó, ha a szándék megvan …

Úgy élsz a saját bolygódon, mint a kis herceg?

Ennek ehhez semmi köze. Férfi vagyok, aki a Bagdad utcában él és van társasági élete is. Nincs elég erőfeszítés bennem, hogy megvédjem magam.

Jó, tehát te középen is vagy meg nem is. Hogy sikerül megvalósítani, hogy olyan középutat válassz, ami valójában nem is létezik?

Közepén vagyok, de csak a munkámmal akarok foglalkozni. Ha jól végzem a munkámat, elmondom a véleményemet és a történetemet is. Nincs szükség többre. Nincs szükség nagy szavakra. Bülent Ortaçgil és Fikret Kızılok olyan művészek, akiket nagyon szeretek. Énekelnek, amit énekelnek, amit énekelni fognak. Nem sokat tudunk az életükről, de nem is szükséges tudnunk…

MINDENKI MINDENT TUDNI AKAR ÉS MEG AKAR TANULNI MINDENKIRŐL, DE NÉHA JÓ, HA NEM TUDUNK NÉHÁNY DOLGOT!

Vannak emberek, akik szoronganak, ha nem látják magukat a címlapokon hetente kétszer. Tudod, vannak akik azt mondják, „Nincs jó vagy rossz hirdetés, amíg napirenden lehetek!”…

Ezek nem maradtak a 90-es években? Azt hiszem, ez egy olyan kultúra, amely akkor jelent meg, amikor a magán csatornák először megjelentek. A mai világ valóságosabb … és kegyetlen … elengedhetetlen a munkáddal kapcsolatban … de mindenki mindent meg akar tudni rólad és mindenkiről. Néha viszont jó, ha nem tudsz dolgokat! Azt gondolom, hogy a törökországi színjátszás felfogása kissé téves. Nem gondolom, hogy a színészek valójában olyan emberek, akik csak kifejezik magukat és sokat beszélnek. Azt hiszem, ez egy kicsit belülről jön. A színjátszás tulajdonképpen egy kutatás, egy karakterkutatás, ahogyan a történetírás is.

AZ INSTAGRAMON KELL LENNEM!

JÁTSSZ BÁRMIT, AMIT SZERETNÉL, HA A TÖRTÉNET ROSSZ, A SZÍNÉSZI JÁTÉK SEM VÁLTJA KI A MEGFELELŐ HATÁST!

Mindenki odavan érted. De úgy tűnik, ez nincs rossz hatással rád/nem ront el. Sok férfinak ilyenkor a plafonig ér az egója! De te nem ilyen vagy, hanem egy kissé nárcisztikus vagy, vagy valami hasonló? Lehet, hogy inkább szerény vagy?

Ha mindezeket eljátszom, szerintem Oscart kéne kapnom! A hivatásomat végzem. A szeretet, csodálat, figyelem felkeltése ennek a munkának a lényege. Szeretni kell és megerősíteni azt az érzést, ami ösztönöz erre a szakmára.  De mindehhez nem kell elkényeztetettnek lenni. Ha mindez 2021-ben történik, az még viccesnek is hat, olyan korban élünk, amikor profinak kell lennünk a szakmánkban. Egyébként a törökországi és külföldi sikerek természetesen nem csak az én sikereim. A történetnek, a projektnek van ereje. Játsszam olyan jól, amennyire csak tudok, ha rossz a története, az nem lesz elég.

A LEGNAGYOBB DÍCSÉRET: Ő VALÓBAN FÉRFI!

Ha nem cselekszel, meghalsz … 

A színészkedés az, amit mindig is szerettem volna csinálni. Olyan izgatottá tesz. De semmiért nem érdemes meghalni! Az írás mindig az életem része lesz. Ezt is tudom. Ha nincs papír, fejben írok …

Melyek azok a színészeteddel kapcsolatos megjegyzések, amelyek a földön tartanak?

Az „Ő valóban egy férfi”, az egyik ilyen. Itt érzékelem igazán a színészetet, ez egy átmenet abba az irányba, hogy valaki más legyek, valaki, akit nem játszom. Ha el tudnám hitetni az emberekkel, hogy én vagyok az a férfi, nagyon boldog lennék.

NEM ÉRTEK EGYET AZ OLYAN SEKÉLY GONDOLATOKKAL, MINT „A SZARKASZTIKUSOK MINDIG MAGUKAT ADJÁK, NEM VÁLHATNAK MÁSSÁ”

Szarkasztikus vagy, és iskolázatlan…..Nem tanultál színészetet. Melyek ennek az előnyei és a hátrányai?

Szerintem nem hátrány a tudás, a tanulás, az oktatás. Hogy hogyan viszonyul valaki mindehhez, az a fontos. „A képzettség megöli a természetes színészetet” vagy „A szarkasztikus mindig önmagát játssza, nem válhat valaki mássá!” Nem értek egyet ilyen sekély gondolatokkal. Megváltoztathatóak saját elhatározással, munkával.

A KOR LEGNAGYOBB BETEGSÉGE AZ UNALOM

Életed egyik fordulópontja a Törökország csillagai verseny volt. Első lettél és ezt követően egymás után több nagyon jó projektekben is részt vettél. Mire figyelsz a projektek kiválasztásakor?

A kor legnagyobb betegsége az unalom. Mindenki mindent un, és ezt meg is értem. Nem akarok unatkozni a munkám során. Ahhoz, hogy szenvedélyesen végezhessem a munkámat, képesnek kell lennem arra, hogy az adott történettel, az adott szereppel utazzak. Erre figyelek. Néha „az a fickó” akarok lenni, és néha a történet az, ami lenyűgöz.

MINDEN A TÖRTÉNET EREJÉBEN REJLIK

Olyan sikeres színésznőkkel játszottál már együtt, mint Melisa Sözen, Beren Saat, Tuba Büyüküstün, Neslihan Atagül, Fahriye Evcen … Van olyan név, akire azt mondod: „Újra és újra játszani akarok vele?”

Azzal, akit a történet megkíván. Minden a történet erejében rejlik…

Az utolsó sorozatod ismét remek minősítéseket ért el, de nem tűnt olyan fényesnek, mint az előzőek. Ez elriaszt?

A nagykövet lányát sikeres és önmegvalósító munkának tekintem. A munka sikere nem csak a minősítés. Remélem, a külföldi útja sikeres lesz. Ha a dolgok nem mennek jól, akkor természetes, hogy aggódsz és ideges vagy. De ez a hivatás velejárója, idővel megtanulod.

MERAL NŐVÉREMTŐL KAPTAM AZ ELSŐ FŐSZEREPEM … SOK MUNKA VAN BENNE

Mit jelent számodra a Meral Okay?

– Meral nővérem olyan volt, mint Dosztojevszkij karakterei. Hihetetlen volt. Ha az életünk nem keresztezi egymást, ma talán nem lennék az az Engin, aki vagyok. A „Ha felhő lehetnék” nagyon értékes munka számomra. Meral nővéremtől kaptam az első főszerepemet. Nagyon sok munka van benne. Bízott bennem. Nem tudott nem bízni benne. Együtt is játszottunk. A beszélgetések vele, azok mélysége és az embersége annyira különleges volt. Ma hiánya nemcsak íróként, hanem értelmiségiként is érezhető. Nekem is hiányzik. Meral Okay történet nem lesz megint, de Meral nővéremre mindig emlékezni fognak és arra is, amit írt és amit tett.

ERDAL BÁTYÁM AZT HISZEM, TÖRÖKORSZÁG JACK NICHOLSONJA

Lehetőséged volt olyan nagyszerű színészekkel is játszani, mint Erdal Özyağcılar és Zeki Alasya. Mit tanítottak ezek a tapasztalatok?

21 évesen ilyen gigantikus színészekkel játszani azt jelentette, hogy a háttérmunkába is bepillantást nyersz. Megtanulsz fegyelmezettnek lenni, szeretni a szerepet, türelmesnek lenni. Talán nem érzed ezeket a dolgokat abban a pillanatban, de ahogy telnek az évek, minden megvilágosodik benned. Ők a legértékesebb színészek ebben az országban. Erdal bátyám, szerintem a török ​​Jack Nicholson …

A HAJ, A TÖRTÉNET …..NEM A HOSSZÚ HAJAT SZERETIK, HANEM A KARAKTERT, AKI VISELI

Szoktál olyanokat mondani, hogy „A nők jobban szeretnek, amikor hosszú a hajam?” Vagy szeretnek mindenhogyan?

Ha sikerült „az az ember” lenni, ha ez az érzés átment a közönségre … azt hiszem, tetszik nekik a szerep és a haj is … De ha még nem vagy egy szerepben, mit számít a haj? Úgy értem, nem a hajat kedvelik ott, hanem azokat a dolgokat, amelyeket a karakter hordoz, és hogy lehetsz-e te az a karakter … Egyébként mindenkinek van haja. Haja, története …

KÁR LENNE A VALAKI MÁS ÁLTAL KERESETT PÉNZRŐL BESZÉLNI

Vannak olyan hírek, amelyek szerint a színészek epizódonként 300-350 ezer lírát kapnak. Valósak ezek a számok? Vagy eltúlzott hírek?

Közalkalmazott gyereke vagyok, nem beszélek ilyesmiről, nem érdekel. Kár más által keresett pénzről beszélni!

Túl későn léptél be a közösségi médiába. A múlt hónapban közzétettél egy „Megjöttem” posztot. Nem tudtad elviselni a rajongóid nyomását?

Ez a fiók körülbelül 5 éve várt a nyitásra. És most jött el ez az idő … Az a tény, hogy korábban nem volt fiókom, nem a közösségi médiával kapcsolatos álláspontomnak vagy hozzáállásomnak köszönhető. Így folyt a maga természetes útján, és így van ez ma is. Nem szeretek dogmatikus lenni és azt mondani, hogy „ez az”. Jól van, megnyitottuk, nézzük …

2 ÉVE ÉLÜNK EGYÜTT BODRUMBAN

Ki ez az édes teremtmény?

-Hadd mutassam be … ő Feyyaz. A lakótársam.

Nagyon szép. Akkor cicás vagy …

Ezt lehet mondani. Szeretem az összes állatot. De könnyebben kommunikálok a macskákkal. Azért, mert több időt töltök velük. Két éve vagyunk együtt Feyyazzal Bodrumban …

Hogyan keresztezte az utad?

Az anyja a kertemben szült. Három édes fia született. Elneveztem őket: Metin, Ali, Feyyaz …

Beşiktaş rajongó vagy …

Igen, nagy Beşiktaş rajongó vagyok! Először az anya távozott, aztán Metin és Ali … Feyyaz maradt … (üdvözlet Feyyaz Uçarnak innen is!) Nem hagyott el. Azóta együtt élünk. Nagyon kedvel engem. Születése óta velem van. Azt hiszem, egy nagy macska vagyok neki. Én vagyok a mindene: barát, apa, anya …

Néhány hét múlva a Bodrum fejezet lezárul, a sorozatnak vége. Elviszed Feyyazt Isztambulba?

A mai napig senkit sem hagytunk magunk mögött! Szerencsére nem hagyjuk el a Feyyazt sem … De ez egy érdekes kérdés, mert van egy másik macskám. Jelenleg Isztambulban édesanyámmal él. Érett, filozófus-bölcs nőstény macska, aki nagyon jól ismeri az életet. Feyyaz fiatal, jóképű és pattogó, de megtalálom a módját, hogy velem maradhasson.

AZ IRODALOM AZ EMBERISÉG LEGNAGYOBB FELFEDEZÉSEI KÖZÉ TARTOZIK

Gyerünk, mondd ki: „Ezeket a történeteket, amiket írok, megfilmesítik…”. Ahogy olvastam, szinte filmkockánként láttam a történeteket, filmművészeti nyelven írtad mindet …

Szándékomban áll. Vannak olyanok is, amelyeken dolgozom. Remélem egyszer lesz rá lehetőség. Szeretném leforgatni őket …

Honnan tudsz ilyen jól törökül? Sokat olvasol?

Igen. Az olvasás lehetővé teszi számomra, hogy egy másik helyen, egy másik világban legyek. Az irodalom az emberiség egyik legnagyobb felfedezése.

Mi volt, amit utoljára olvastál és szeretted?

Olvastam İsmail Güzelsoytól, „Az árva fák pásztora” című könyvét. Fantasztikus volt. Nagyon szerettem.

Az általad olvasott Paul Auster regény felkerült Argentína bestsellerlistájára. Melyik regény volt az?

Nagyon szeretem Paul Austert. Az egyik kedvenc íróm. Szinte az összes regényét olvastam. Azt hiszem, szeretem az írásait, mert a mozifilmekhez állnak közel. A szóban forgó regény az „Ember a sötétben” volt. Nem tudom, hogy igazak-e a hírek, de ha igazak, akkor részese lehettem valami igazán szépnek. Paul Auster halld meg a hangom!

A Darüşşafaka kapta a „Csend” eladásából befolyt összeget… 

Igen. Én kifejezetten nekik szerettem volna adni. Egy találkozó alkalmával jártam ott. Nagyon le voltam nyűgözve. Nagyszerű iskola. Fényes fiatalokat nevelnek. Óriási munkát végeznek. Lehetetlen nem csodálni őket. Egy ilyen iskola létezése Törökországban büszkévé tesz minket. Amikor ez a könyv napirendre került, „A bevételt Darüşşafaka Alapítványnak kell adni!” mondtam. Szerintem készíts interjút velük is. Az iskola története is nagyon érdekes…

ADJON ISTEN MINDENKINEK İLBER ORTAYLI IZGALMAT!

AZ, HOGY TÖRTÉNELMET TANULTAM AZ EGYETEMEN, TUDATOS VÁLASZTÁS VOLT

Történelmet tanultál az Ankarai Egyetem Nyelv, Történelem és Földrajz Karán. Tudatos választás volt, vagy ide volt elég a pontszámod?

-Nem, nagyon tudatos volt. Vagy irodalmat, vagy történelmet akartam tanulni. Végül a történelem lett, szívesen olvastam.

A családod azt mondta: „Fiam, vagy az üzlet, vagy tanulj közgazdaságtant!”

Köszönöm nekik, mindig tisztelték a döntéseimet.

A történelemben mi izgat?

Az „emlékezet” valójában a világ, az ország és önmagad megértésének módszertana. A történelem olvasása, felfedezés és ez nagyon izgatott. Adjon Isten mindenkinek İlber Ortaylı izgalmat.

Mikor szeretnél élni, ha lehetőséged lenne időutazásra …

Ezek a dolgok megijesztenek. Hadd maradjak itt. Ezzel a fejjel, ezzel az információval boldogtalan lennék, ha bármikor elmennék!

EGY HÍJJÁN 40

Közeledik a 40. életéved. Milyen hangulatban vagy?

Ez egy olyan időszak, amit egy kicsit jobban megfigyeltem. Olyan hangulat, amit megpróbálok megérteni. De jó kedvem van.

EGY VIDÁMPARK VAN BENNEM

A BENNEM LÉVŐ VÁSOTT KÖLYÖK ÁGRÓL ÁGRA DOB

Amikor az ember neve Engin, akkor ez azt jelenti, kissé „nehéz testvér”? Neved mélysége tükröződik a lelkedben? A lelked egy öreg emberé?

Történeteimben van egy nagyon gyakori mondat: „A bennem lévő gyerek ágról ágra dob engem!” Tehát ellenkezőleg, van bennem egy gyerek, akit még nem állítottam meg. Nem tudom, mi látszik kívülről, de egy vidámpark van bennem!

AMI NÁLUNK MARAD, ÉRTÉKES

Elnézésedet kérem, de lassan 40 éves leszel … Miért nem láttunk nagy szerelmet … Az, hogy nem láttuk, ugye nem azt jelenti, hogy nem is élsz?

Mindenki tudni akar mindent és megérteni.

Az egyik történetemben volt egy ilyen mondat: „A nem tudás tiszta boldogságot ígér, ha nem hoz tudatlanságot.” Ami nálunk marad, értékes.

HÍRNEVET MONDTÁL?

Mit jelent számodra a hírnév? 

A hírnév a munkád eredménye lehet, de nem lehet a célja. Ha mégis ez történik, az katasztrofális lesz.

SZERETEM ANKARÁT, A SZÉPSÉGES SŐTÉT TEÁHOZ HASONLÍT

Hogyan lettél ilyen igaz ember? Van valamilyen hatása az ankarai létnek?

Igen. Ankara lelke bennem van. Gyakran hasonlítom Ankarát a „gyönyörűen főzött teához”. Nagyszerű lehetőség ebből a teából inni.

Milyen meglepetések várnak ránk a következő időszakban?

Ne mondjuk, hogy meglepetés, de hamarosan elkezdünk egy reklámkampányt. Izgatott vagyok, mert először dolgozom együtt egy ilyen márkával. Van egy filmprojekt is, amelynek egy ideje már az előkészületei folynak, idén nyáron kezdődik a forgatás.

  • Van valami nyugalom, ami eláraszt a munkám során amikor a lakókocsimban vagyok….
  • Negatív tulajdonságaim? Nem tudok egyszerre két munkát végezni., mert szeretek mindent úgy tenni, hogy teljesen magamat adom. És van bennem egy kis határozatlanság, ami a Mérlegre jellemző.

Figyelni magadat és azt mondani: „Wow! Milyen jól játszottam!” számomra nem hangzik túl egészségesnek. Valójában szerintem mentális betegség. Amikor nézed magad, mindig hiányozni fog valami. Ez a valami az életben az alkalmatlanság érzése. Olyannak kell lennünk, hogy mindig előre tudjunk menni. De természetesen nem szabad, hogy valami traumává váljon. Ha előjön az önbizalomhiány vagy az egész bonyolulttá válik, akkor az már rossz …

Forrás: armanayse.com

Fordította: Kollár Kata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük