Categories Cathie Hubert Elemzés

Cathie Hubert: A kéz felfedi az embert

A nagykövet lányában Sancar Efe megtestesítője Engin Akyürek, aki a kezdetektől fogva megérintette szívünket és lelkünket. Amikor a Zeybeket táncolja, karjai és hosszú ujjai szárnyaként utaznak az űrbe. Természetes, ahogy jár, lépéseinek ritmusa, hangja olyan, mint senki másé. Ahogy mozog, érezzük, hogy az érzelmek végigfutnak a bőrén, és megráznak bennünket.

Aztután ott vannak az olyan elegáns, táncoló kezei, amelyek mozdulatai halkan suttognak a szívünkbe.

Emlékszem, hogy a történet elején elbűvölt e kezek kegyelme és szépsége. Remegnek és könyörögnek, gyengéden ringatnak, és láthatatlan nyomokat hagynak maguk után, olyanok, mint Rodin szobrai. Érdekes ellentét van a kezei és a teste között. A kezei vonalakként vonulnak az ég felé, míg teste, mint egy táncosé, pompás, szenvedélyes, ahogyan testét mozgatja. A szeme pedig feltárja, mi él a szívében. Kezének zenét idéző mozdulatai végigfutnak az egész sorozaton: a szeretetteljes érintése Nare arcán, a gyűrű felajánlása a tengerparton, az apa védő kezei, tenyerét az ég felé tartva, vagy amikor Nare vissza adja a gyűrűket, hátul összekulcsolva, könyörgő kezei a mecsetbe, ahogy a fény aurát képez az arcán, összeszorított ökle, amikor a nő távozik, örömteli módja, ahogy teáscsészéjét tartja, ujjainak lágy érintése Mavi homlokán …

Ez a titkos nyelv végigfut az egész sorozaton, olyan kifejező, mint a szeme. Engin Akyürek mozgásának szépsége ismét emlékeztet minket arra, hogy „igazi” színész, állandóan a tűzbe veti magát.

Serdar Armutlu, aki olyan jól megragadja a színész energiáját és szépségét, a héten valami nagyon igazat mondott róla: „Engin nem a színészet mellett döntött, a színészet választotta őt.”

Pontosan ebben rejlik Engin erőssége. Magában hordozza azt a ritka természetes képességet, hogy egy hatástalanító eszközzel képes megragadni az emberi lélek végtelen variációit és átengedni érzelmeit. Mind ez hitelességének, mások iránti empátiájának, lelki mélységének, kreativitásának, önismeretének és minden bizonnyal az emberi viselkedés csodálatos megértésének köszönhető.

Cathie Hubert 2021. február 10.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük