Categories Interjú

Engin Akyürek: „A karakter, amit játszol, valóságos kell, hogy legyen”

Írta: Vanessa Cruzado

A cikk 2018-ban Engin LatAm körútja idején jelent meg a Publimetro perui újságban.

A török ​​sorozatok sikere után a latin-amerikai közönség figyelmét is felkeltette ez az ázsiai ország (néhány európai ország mellett), és érdeklődnek az olyan történetek iránt, amelyek a távolság ellenére közel állnak hozzájuk.

Köztük az egyik a Fatmagül, amelyben Engin Akyürek sokak csodálatát elnyerte Kerim megformálása miatt. Azonban Ömer szerepe a Piszkos pénz, szerelemben az, amelyért Emmy-jelölést kapott, és ez sokat lendített karrierjén.

A török ​​színész most a televíziós sikerét a filmvásznon is meg akarja ismételni a Rád vannak bízva a gyerekek (latin-amerikai címe: Kerem az örökkévalóságig) című filmjével. A Publimetronak adott interjújában Engin Akyürek elmondta, hogy már két éve tervezte, hogy ellátogat Latin-Amerikába a török sorozatok iránti érdeklődés miatt, de végül Peruba a filmje népszerűsítése céljából látogatott el, ami igazán különleges számára.

Ön szakmája szerint történész, sőt egyetemi tanár is volt. Most azonban a színészet világában látható. Mikor kezdődött ez a szenvedély az előadóművészet iránt?

Amikor másod vagy harmadéves egyetemista voltam, sok barátom volt, akik színészek voltak és színházban játszottak. Egy kis színházat én is csináltam Ankarában. Ez valóban egy olyan érzés, amelynek eredményeként úgy éreztem: „igen, egész életemben színész akarok lenni”. És így kezdődött az utam (nevet).

Az egyik legsikeresebb szerepe a Fatmagül című sorozatban volt, ahol karaktere közel állt egy nemi erőszak áldozatához. Érzett-e ezzel kapcsolatban valamiféle nyomást? Hogyan bírta?

Sokat kell tanulni ahhoz, hogy megértsük az adott karakter pszichológiáját és belépjünk a világába. A sorozat megkezdése előtt kutatást kellett végeznem egy elkötelezett pszichológussal és pszichiáterrel a szexuális erőszak áldozatai miatt. De számomra színésznek lenni szakma. A karakter, akit játszom, nem én vagyok, én mást képviselek. Azok közül a dolgok közül, amelyeket ez a karakter megtapasztal, megpróbálok nem túl sokat beilleszteni a magánéletembe. Úgy gondolom, hogy ez a módja annak, hogy egészséges módon végezheted a hivatásodat, mert ha túlságosan belekeveredsz, vagy ha a karakter összekeveredik veled a való életben, akkor a dolgok bonyolódnak. Tudni kell különválasztani a dolgokat. Amikor játszom, valakivé kell válnom. Kicsit elragadja ezt a karakter világa, de van egy nagyon finom vonal is, amely elválasztja a saját életedtől. Vissza kell tudnia térni az életébe.

Milyennek kell lenni a karakternek ahhoz, hogy más emberré váljon?

Az általad játszott karakternek valódinak kell lennie. Tetszik, hogy ez az életből származik, jobban szeretem ezeket a szerepeket. Természetesen minden szereplőben vannak dolgok belőlem is, de nem vagyok sem rendőr, sem építész (nevet) … Nincsenek olyan sajátosságaim, amelyek nekik vannak, vagyis az életem nem olyan, mint az övék. Tudja? Úgy vállalok el valamit, hogy ha a karaktert érdekesnek találom, akkor belekezdek a projektbe.

Beszéljünk a Rád vannak bízva a gyerekek című filmről. Milyen kihívásokkal kellett szembenéznie ebben a filmben?

A filmben voltak dolgok, amelyekhez a saját életemből, saját tapasztalataimból kellett merítenem. Papíron … ez azért más, mert a természetfölötti erőket zöld képernyő előtt hozták létre. Tehát nagyon nehéz volt számomra, ugyanakkor jó élmény volt.

Mi az a jelenet, amelynek felvétele igazán különleges volt?

Ugyanaz a jelenet, amelyet már említettem, ahol a zöld képernyő előtt kellett filmeznem. Nem akarok sok részletet elárulni, de ott úgy mondtam el a szövegemet, hogy nem tudtam, mi áll előttem. Először tettem ilyesmit.

Milyen üzenettel távozzon a közönség a film megnézése után?

Valójában a film egyfajta boldogságról szól, csak nem a megszokott formában. Romantikus filmnek indul, majd a thrillert a félelem és a terror elemeivel egészíti ki. De mindezek végén pozitív érzéssel zárul, hogy azokra a jó dolgokra összpontosítsunk, amelyek történnek velünk az életben. És az is, hogy legyünk azok mellett az emberek mellett, akiket szeretünk, támogatnunk kellene őket.

Játszott drámasorozatban, akcióban és most egy romantikus filmben. Van olyan műfaj, amely a legjobban vonzza Önt? Mi van a vígjátékkal?

Nem igazán tudok választani közülük. A vígjátékra még nem gondoltam, de mondjuk ez a projekttől is függ, bármi lehetséges. Például a vígjátékban szerintem a szövegnek humorosnak kell lennie. Ebben a műfajban mindennél fontosabb a szöveg. De minden műfaj jó lehet.

Az elkövetkezőkről szólva tudom, hogy egy könyvet készül kiadni a tapasztalatairól, és azt lefordítják spanyolra. Jelentheti ez a visszatérést Latin-Amerikába egy promóciós turnéra?

Igen, nem tudok sok részletet mondani erről, de jól tudja, a könyvet spanyolra le fogják fordítani. És hát, ha meghívnak, akkor természetesen szeretnék visszatérni (nevet).

Forrás: publimetro.pe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük