Categories Egyéb Elemzés

Engin Akyürek szemének ereje

Engin Akyüreknek rendkívül kifejező szeme van, és képes arra, hogy emberi érzelmek széles skáláját adja át az örömtől a heves gyászig, és mindent megmutat, ami a kettő között van. Ezáltal Engin kiemelkedik a tömegből; ő a kifejezések mestere! A producerek és a rendezők kihasználják Engin nagyszerű tehetségét, és sok jelenetben Engint közelről mutatják szemére és arcára fókuszálnak, miközben érzelmek viharát éli át, gyakran csendben. Elbűvöl bennünket az a történet, amit az arca oly sokatmondóan mesél el az ilyen jelenetekben. Megbabonáz bennünket a szemében és az arckifejezésén bekövetkező változásokkal, ahogy gondolatai változnak. Az egyik ilyen jelenet az volt, amikor Sancart a Sefirin Kızı sorozat vége felé kiengedték a börtönből. Ahogy lassan és hangtalanul járkál Mavi házában, látjuk, amint kincsként őrzi a mulandó boldog emlékeket, amelyek most már keserédesek, miközben csendben átadja magát a családja elvesztése miatti fájdalmának.

Amikor Engin szeme fájdalmat fejez ki, intenzíven átérezzük szenvedését, mivel szeme jelzi kétségbeesésének mélységét is. Engin mindkét szemének van egy különleges adottsága, amely hozzájárul a közösen elmesélt történethez… jellemzően csak szereplőinek monumentális szomorúságával teli jeleneteiben látjuk Engin szemeit egymástól függetlenül cselekedni, hogy közölje érzelmi kínjának mélységét. Nem számít, hányszor néztem őt ezekben a pillanatokban, a szemében lévő fájdalom minden egyes alkalommal mélyen megérint.

Amikor Engin karaktere könnyekig hatódik, jellemzően a híres bal szeme az, amiből először kicsordul a könny, majd könnybe lábad szeme. Amikor észrevesszük, hogy a bal szemöldöke megrándul, és elkezd emelkedni, tudjuk, hogy küszöbön áll a könnyezés. Míg sok más színész küzd egyetlen apró könnycsepp összegyűjtésével, Engin szinte azonnal hatalmas, fröccsenő könnyeket tud produkálni, általában a bal szeméből. Ezt az idők során következetesen láthattuk Engin összes karakterénél. Ezzel szemben, miközben Kerim hazacipelte Fatmagült, miután megtalálta a folyó partján, Engin jobb szeméből cseppent ki az első könnycsepp és Fatmagül arcán landolt, miközben eszméletlenül vitte haza.

Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy Engin jobb szeme is egyedülálló kifejezőképességgel rendelkezik. Legmélyebb, legszemélyesebb fájdalmát a jobb szeme fedi fel. Amikor Engin karaktere kemény szavakkal néz szembe, vagy a legmélyebb sebeket szenvedi el, a jobb szeme lassan lecsukódik, gyakran félúton megáll. Ez legszembetűnőbb Sancarként volt számomra, mert gyakran némán és sztoikusan ellenállt mások megvető szavának, és csak belül szenvedett.

Szerencsére ennek az ellenkezője is igaz! Amikor Engin valamelyik karaktere nevet vagy örömet tapasztal, nem tudunk mást tenni, mint mosolyogni vele. 2021 májusában, Ayşe Armannak adott interjújában Engin elmondta, hogy egy vidámpark van benne. Személyiségének ez az aspektusa időről időre megjelenik a szerepeiben, és Engin szemében mindig ott van a huncutság és a szórakozás szikrája, amikor képes megtalálni a megfelelő pillanatot, hogy így fejezze ki magát! Hogy tud elbűvölni minket így egy férfi?

Az, ahogy Engin a szemével ki tudja fejezi szerelmét élete értelme felé, nem maradhat észrevétlen. Könnyen fejezi ki szeretetét és gyengédségét egy pillantással, vagy ahogy hosszan belenéz kedvese szemébe. Ha jól megfigyeljük, láthatjuk, hogy szemei ​​elsötétülnek és kissé kitágulnak, mielőtt odahajol, hogy megcsókolja szerelmét. Nem felejthetjük el az emlékezetes jelenetet Fatmagül éttermében, ahol Kerim lassan és érzékien megcsókolja Fatmagül tenyerét, miközben felemeli a szemét és gondosan megfigyeli a lány arckifejezését, hogy felmérje reakcióját, tudván, hogy ismeretlen vizeken van, és nem szabad túl gyorsan előre törnie. Szerencsére őt is ugyanúgy elbűvöli Kerim, mint minket!

Természetesen Engin szeme soha nem egymagában meséli el a teljes történetet. Ahhoz, hogy a történet és a karakter igazán hiteles legyen, kell kifejező arca, testbeszéde és a kontextus többi része is, de a szemével közvetített érzelmek a legerősebbek.

Forrás: https://www.enginakyurekunitingheartsworldwide.org/post/the-power-of-engin-s-eyes-to-express-emotion

Fordította: Kollár Kata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük